• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Ketting koord kauri zomer

€15,00
Subtiel kettinkje van satijnkoord met een kauri schelp! Je kunt zelf de lengte bepalen d.m.v. een schuifknoop. Met (antiek) goud kleurige kraaltjes. Kies zelf welke kleur je wilt.
Voor 15:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Ketting koord kauri zomer

De kauri is een gebruiksnaam voor een groep tropische zeeslakken uit de familie Cypraeidae. Het is een roofdier dat intensief jaagt op andere soorten weekdieren en stekelhuidigen. De soort komt voor in de tropische zeeën rondom Nieuw-Guinea en de eilanden van de Stille Zuidzee.

In vroeger tijden werden kaurischelpen gebruikt als ruilmiddel, schelpengeld, vooral op Nieuw-Guinea, in Indonesië en op de eilanden van de Stille Zuidzee, zoals Fiji en Tonga. De schepen van de V.O.C. (Verenigde Oostindische Compagnie) hebben daarom ook kaurischelpen, met name de soort Monetaria moneta verhandeld en gebruikt als betaalmiddel. Mogelijk door schoonmaken van ruimen of het vergaan van V.O.C. schepen in Nederlandse kustwateren zijn lege schelpen van deze soort ook hier terechtgekomen. Deze kauri soort spoelt heel af en toe aan op stranden van bijvoorbeeld de Zeeuwse eilanden. Ook uit aanspoelsel op strandjes van de voormalige Zuiderzee zijn vondsten bekend.

Let op! Doordat de hangers van natuurlijke materialen (schelp)zijn gemaakt kan het zijn dat de kleur en of tekening afwijkt van de foto. Het kraaltje boven de schelp kan ook iets anders van tekening/ grote zijn maar zal altijd in dezelfde stijl zijn.

Je kunt de ketting lengte zelf bepalen d.m.v. de schuifknoop. Lang is super leuk over een jurk en kort staat heel stoer bij een blousje of shirt. Ook super leuk op het strand!

Specificaties
Nikkelvrij: 100%
Productie: met de hand gemaakt door Lucrato (Maatschappelijke onderneming)
Materiaal ketting: satijnkoord met mooie glans
Materiaal hangers: Schelp
Kleur: schelp beige/crème
Lengte ketting: verstelbaar tot 90 cm.