Leuke weetjes over de Rudraksha kraal.

Leuke weetjes over de Rudraksha kraal.

In deze blog vertel ik je meer over Rudraksha kralen die ook wel "tranen van Shiva" worden genoemd.

Het verhaal achter deze zaden is te mooi om niet met jullie te delen:

 

Waar komt de naam vandaan?

De naam Rudraksha komt voort uit de hindoeïstische mythologie en betekent "de tranen van Shiva". Het wordt algemeen aangenomen dat de god Shiva mediteerde op het welzijn van de mensheid. Hij liet tranen van medeleven opkomen. Deze tranen kristalliseerden na het raken van de aarde, om Rudraksha bomen (Eleocarpus) te vormen. De Rudraksha’s groeien in de vruchten van de Eleocarpus boom en zijn te vinden in de Himalaya’s in India en Nepal, in Maleisië en Zuidoost-Azië. 
Rudraksha zaden 
Wat zijn de helende kwaliteiten van Rudraksha’s?
Rudraksha's verlenen de drager rust, helderheid en richting. Zij geven verkoeling aan het lichaam en beschermen tegen negatieve krachten en gedachten. 

Zijn er verschillende soorten rudraksha’s?
Rudraksha’s variëren in grootte van 3 mm tot 40 mm. De kleinere zijn de zeldzaamste. De kralen hebben een zeer lange levensduur, bekend is dat zij tot acht generaties mee kunnen gaan. Belangrijk is dat elke kraal een aantal facetten of parten heeft aan de buitenkant, die mukhi’s en/of mukha’s worden genoemd. Het aantal mukhi’s variëert van één tot 21. Elk nummer heeft een eigen betekenis en kent specifieke eigenschappen en bijhorende voordelen. De rudraksha kraal die wij gebruiken is vijf mukhi’s, de kraal die Lord Shiva vertegenwoordigt. Het is de meest gewilde kraal. 

Hoe worden de sieraden gemaakt?
Wanneer de rudraksha’s zijn geoogst, worden ze in dezelfde richting geboord als waarin zij groeiden. Dit is een belangrijk aspect, omdat geloofd wordt dat de prana - de energie - zo in elke kraal behouden blijft. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden